Seneste prismodtager ifm. koncert i DR den 16/3 2024: 1. violinist Anders Fog-Nielsen. Foto: Kim Matthäi Leland. Klik på foto for yderligere info.

Hæderspris

Beckett-Fonden tildelte i 2008 komponisten Per Nørgård en hæderspris på 1 mio. kroner som anerkendelse af hans kunstneriske virksomhed. Prisen blev overrakt ved en festlighed på Det Kgl. Bibliotek af daværende direktør for Beckett-Fonden, Peter Varming.

Peter Varmings Mindepris

Peter Varming var fra Beckett-Fondens stiftelse i 1989 og frem til sin død i 2015 fondens direktør. Han var en stor musikelsker og var i særligt grad knyttet til DR SymfoniOrkestret, som han ofte fulgtes med, når orkestret var på turné rundt om i verden. Han var den første formand for det, der i dag hedder Venneforeningen for DR’s Kor og Orkestre.

Peter Varmings Mindepris doneres af Beckett-Fonden og uddeles hvert år ved en koncert med DRSO så tæt som muligt på Peter Varmings fødselsdag den 7. januar.

Prismodtageren er en musiker fra DRSO, som i særlig grad har været med til kunstnerisk at promovere orkestret. Legatkomiteen beslutter, hvem årets prismodtager skal være. Legatkomiteen består af: 1) Koncertsanger, cand. mag (musik og fransk) og cand. mus (sang) Julie Borgwardt-Stampe (på vegne af Beckett-Fonden), den til enhver tid værende: 2) formand for Venneforeningens bestyrelse, 3) formand for DRSO samt 4) orkesterchef for DRSO.

Legatmodtagere: